Eπίσκεψη του τομέα Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού στην ελληνική βιομηχανία ALUMIL

Στις 27-2-2024 ο Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην ελληνική βιομηχανία ALUMIL στο Κιλκίς, όπου συμμετείχαν μαθητές των τμημάτων Β και Γ τάξης Δομικών.

Οι μαθητές ενημερώθηκαν από ειδικευμένο εργαζόμενο ότι η εταιρεία ALUMIL εξειδικεύεται στον τομέα της έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου και ότι προσπαθεί να λειτουργεί ως μια πράσινη επιχείρηση σύμφωνα με τις αρχές βιωσιμότητας σε κάθε στάδιο, από τον σχεδιασμό μέχρι την κατασκευή σύγχρονων κτιρίων. Χρησιμοποιεί το αλουμίνιο ως υλικό για την κατασκευή κουφωμάτων, κιγκλιδωμάτων, επένδυσης όψεων κ.ά. Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να δουν μερικά προφίλ κουφωμάτων με διάφορες δυνατότητες, κιγκλιδώματα και επενδύσεις όψεων καθώς και να ενημερωθούν για τις θέσεις εργασίας της εταιρείας ως μηχανικοί αλλά και ως πτυχιούχοι των ΕΠΑΛ.

Τέλος μας ενημέρωσαν ότι η εταιρεία ALUMIL με τη σύμπραξη του Αριστοτέλειου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του πανεπιστημίου Μακεδονίας και των τεχνολογικών εταιρειών DCube & Atlantis Engineering δημιούργησε τη ιδιωτική σχολή Architectural Aluminium Academy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα κέντρο καινοτομίας και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τον κλάδο των Aρχιτεκτονικών Συστημάτων Αλουμινίου. Η σχολή παρέχει πιστοποίηση κατασκευαστών αλουμινίου και τεχνικών κουφωμάτων Αλουμινίου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο