ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • METΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στις 02-02-2024 ο Τομέας Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στον Τερματικό Σταθμό του Μετρό στην Πυλαία Θεσσαλονίκης. Συμμετείχαν μαθητές της Β και Γ τάξης Δομικών.

Οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και να δουν από κοντά τους χώρους και τις εγκαταστάσεις του σταθμού όπως τα κτήρια: ελέγχου, συντήρησης, αμαξοστασίου κ.ά. Να παρακολουθήσουν τη λειτουργία και τις δοκιμές των δρομολογίων με αναλυτική περιγραφή από ειδικευμένο εργαζόμενο Πολιτικό Μηχανικό (Υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου). Επίσης ενημερώθηκαν για την παρακολούθηση των δρομολογίων από το κέντρο ελέγχου, τα μέτρα ασφάλειας που θα υπάρχουν, τις δυσκολίες και τα προβλήματα που συνάντησαν κατά τη διάρκεια εκσκαφών των σηράγγων (αρχαία, υπόγεια ύδατα κ.ά) το πως αντιμετωπίστηκαν και διάφορες πληροφορίες σχετικές με τη κατασκευή του έργου, όπως ότι το μεγαλύτερο βάθος του έργου είναι τα 50μ κάτω από τον χώρο των πανεπιστημίων κ.ά. Ακόμη πληροφορήθηκαν και για τις θέσεις εργασίας ως διπλωματούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Τοπογράφοι κ.ά. αλλά και ως απόφοιτοι πτυχιούχοι του ΕΠΑΛ.

Είναι το πρώτο αυτόματο σύστημα μετρό, δηλαδή χωρίς οδηγούς, στην Ελλάδα του οποίου, όπως μας ενημέρωσαν, η λειτουργία αναμένεται να ξεκινήσει τον Νοέμβριο του 2024.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο